Зрението е най-важното от петте сетива – чрез него получаване над 95% от информацията за външната среда. Затова то има ключова роля за правилното физическо, интелектуално, социално и емоционално развитие на децата и подрастващите. Опазването на зрението в детска възраст е от изключителна важност и е приоритет за всяко общество.

Според данни на Световната здравна организация всяко четвърто дете от децата в училищна възраст има очен проблем. Най-често срещани са рефракционните аномалии – късогледство, далекогледство и астигматизъм. Тези очни проблеми могат да останат „скрити“: много от децата в предучилищна и училищна възраст не се оплакват, мислейки, че така виждат всички и се научават да компенсират техния очен проблем.

Грижата за зрението на децата до голяма степен зависи от техните родители – те трябва да забележат навреме признаците, че детето им има проблем със зрението и да се консултират със специалист-офталмолог. Увреждането на детското зрение може да бъде предотвратено и чрез извършване на задълбочени очни прегледи от специалист-офталмолог, дори без видими признаци за проблем с очите, преди тръгване на училище и всяка година по време на обучението.

Във връзка с началото на учебната 2017/2018 година и за да Ви помогнем да се погрижите за очното здраве на Вашето дете, от 1 до 15 септември 2018г. в МЦ за зрение „Проф. Пашев“ ще се проведе безплатен скрининг на зрението на деца и младежи от 6 до 18 години.

Запишете час за Вашето дете на един от следните телефони 02/ 948 79 01, 0896 73 81 18, 0878 90 42 31 и 0885 25 19 17, както и на място в Очна клиника Пашев на адрес кв.Суха река, ул.Ем. Васкидович № 51, ДКЦ XVIII, ет.1.

Обърнете внимание на зрението на Вашето дете – то е безценно!