При повечето хора, белезите на умора и стареене са най-силно изразени в областта на очите – появяват се торбички под очите, а горните клепачи „увисват“. Тези промени придават „изморен“ вид на лицето, а могат да са причина и за намалено зрение. Естетичната блефаропластиката е честа сред жени и мъже, водеща до значително подобрение и подмладяване на орбиталната част и вида на лицето.  Спадането на веждите също може да се коригира самостоятелно или в комбинация с блефаропластика.

Всички записани за естетична блефаропластика от  до 30 април 2016г.* ще получат 50% отстъпка от цената.  Записване за консултация на телефон 02 948 7901 или на регистратурата на СОБАЛ „Акад. Пашев“

Коя е най-подходящата възраст за естетична блефаропластика?

Подходящата възраст за извършване на горна и/или долна блефаропластика е строго индивидуална за всеки пациент и варира над 40 години при жените и над 50 при мъжете. Подходящият момент се определя от хирурга в зависимост от състоянието на кожата, белезите на стареене, начина на живот на пациента. Операцията е с по-дълготрайни резултати при по-млади пациенти, но може да се извърши и при пациенти над 60 годишна възраст.

Как протича операцията?

Операциите за блефаропластика се извършват с местна упойка със съдействието на анестезиолог. Времетраенето и е между 1 -2 часа.
Естетичната корекция на горните клепачи има за цел да отстрани излишната кожа от горните клепачи и мастните натрупвания, които причиняват отпускането и. Долна блефаропластика се извършва при желание за премахване на т.нар „торбички“ под очите. Разрезите са в гънките на клепачите и са практически незабележими.

Риск за пациента няма и той/тя може да напусне клиниката няколко часа след операцията.

Колко време трае възстановяването?

След операцията се поставя охлаждаща маска и се предписват противооточни медикаменти. Пациентът може да напусне клиниката няколко часа след операцията, като е необходимо да продължава да поставя охлаждащи компреси вкъщи до 24-ия час след операцията. Няма болка, а само лек дискомфорт.
Отокът в областта на оперираните клепачи е минимален и преминава до 3-4 дни. Конците се свалят на 4-5 следоперативен ден, а обикновено след 7-10 ден пациентът може да води пълноценен социален живот. Резултатите от интервенцията са видими буквално на следващия ден, а пълното възстановяване настъпва между 3-тия и 6-тия месец и траят с години.

*Предложението важи за всички, записани за естетична блефаропластика през месец април. Интервенцията може да се извърши и по-късно в рамките на 2016г.